Politie doet inval op wietplantage televisieserie

Wat je in de film ziet is soms maar moeilijk van de realiteit te onderscheiden. Personages gaan leven, sets evenaren de werkelijkheid. Zelfs de politie trapt daar in. Tenminste, de Amsterdamse politie. Vorig weekend deden ze – nadat iemand hen op een illegale wietplantage had gewezen net buiten Amsterdam – een inval op de set van de televisieserie Hollands Hoop. De tip kwam van de bewaker die het terrein waarop de set stond in de gaten moest houden. Hij wist niet dat hier opnames plaatsvonden en handelde als een goede burger toen hij de ‘wietplantage’ ontdekte. Op dat moment was niemand van de crew aanwezig. De plantage op de set, verklaarde de producer later, is eigenlijk een veld met hennepplantjes. Maar alleen de kenner ziet dat verschil.

Kim van Kooten, de actrice die in de dramaserie samen met haar familie min of meer gedwongen wordt een wietplantage te runnen, grapte vervolgens op Instagram: „Kan iemand ons ophalen, we zitten vast op het bureau.” Zo ver kwam het echter niet. Nadat de politie contact had opgenomen met de makers van de televisieserie, kwam de aap uit de mouw.

Een goede pr-stunt is het wel: het tweede seizoen van Hollands Hoop is komend najaar te zien op NPO2.

    • Daan Borrel