Moeder Klaver overleden, formatie met dag uitgesteld

Naar verwachting worden de gesprekken op woensdag hervat.

Jesse Klaver na afloop van de laatste formatiegesprekken voor het reces met informateur Edith Schippers. Foto ROBIN VAN LONKHUIJSEN/ANP

De formatiebesprekingen worden met een dag uitgesteld omdat de moeder van Jesse Klaver is overleden, meldt informateur Edith Schippers. Aanvankelijk was het plan om dinsdag verder te gaan met de gesprekken, maar die dag wordt de moeder van de GroenLinks-leider begraven.

Eerder deze maand werd Klavers moeder met spoed opgenomen in het ziekenhuis, waardoor hij een aantal besprekingen miste. Voormalig fractievoorzitter Bram van Ojik nam de honneurs waar bij een overleg, op een andere dag werden alle besprekingen uitgesteld.

Naar verwachting gaan de gesprekken tussen VVD, CDA, D66 en GroenLinks woensdag weer verder. Afgelopen week hadden de onderhandelaars vrij en lag het overleg stil.

    • Philippus Zandstra