In beeld

Eerste honderd dagen van Trump

Trump heeft een opmerkelijke start gemaakt als 45ste president van de Verenigde Staten. Een overzicht van zijn eerste honderd dagen in foto’s.

Saul Loeb/Reuters
Dag 98, 28 april - Donald Trump tijdens een interview in het Witte Huis dat hij geeft aan Reuters. Daarin zegt hij onder meer dat hij het handelsakkoord met Zuid-Korea wil openbreken.
Carlos Barria / Reuters
Dag 97, 27 april - Activisten van Amnesty International demonstreren verkleed als het veiligheidsbeeld bij de Amerikaanse ambassade in Londen. Ze staan daarmee stil bij de eerste 100 dagen van Donald Trump als president van de Verneigde Staten.
Niklas Halle'n / AFP
Dag 96, 26 april - Donald Trump houdt een toespraak, vlak voor hij een nieuw decreet over erfgoed tekent. Hij heroverweegt met het decreet de oorspronkelijke wet uit 1906. De vrees bestaat dat erfgoed minder ruimte krijgt, waardoor meer ruimte ontstaat voor bijvoorbeeld mijnbouw en olieboringen.
Kevin Lamarque / Reuters
Dag 95, 25 april - Donald Trump houdt in het kader van de 'days of rememberence' van het Holocaust Memorial Museum een toespraak.
Yuri Gripas / Reuters
Dag 94, 24 april - Donald en dochter/adviseur Ivanka Trump houden vanuit het Oval Office een videogesprek met commandant Peggy Whitson en ingenieur Jack Fischer, die namens ruimtevaartorganisatie NASA op het International Space Station verblijven. De aanleiding: Whitson brak op deze dag het Amerikaanse record voor het langste verblijf in de ruimte: 534 dagen achtereen, in het ruimtestation in een baan om de aarde. "Ik praat liever met astronauten dan met politici", grapte Trump tijdens het gesprek.
Kevin Lamarque / Reuters
Dag 93, 23 april - Gasten bij het World Jewish Congress in New York kijken naar een video-opname van Donald Trump, voorafgaand aan Jom Hasjoa. Op die dag worden jaarlijks de slachtoffers van de Holocaust herdacht. "We herdenken, we rouwen, we bidden en we bezweren: dit nooit meer. Het is bijna onmogelijk om je de pijn, de angst en het verlies voor te stellen: zes miljoen joden vermoord door de nazi's." Trump werd door joden de afgelopen maanden met steeds meer argwaan bekeken, door zijn nationalistische en xenofobe retoriek en doordat zijn woordvoerder Sean Spicer eerder zei dat "zelfs Hitler geen chemische wapens gebruikte tegen zijn eigen volk."
Brendan McDermid / Reuters
Dag 92, 22 april - Sergeant eerste klasse Alvaro Barrientos krijgt van president Trump de 'purple heart' uitgereikt, een onderscheiding voor militairen die gewond zijn geraakt of gedood in hun werk. Barrientos raakte in Afghanistan zijn rechteronderbeen kwijt bij gevechten. "Toen ik dat hoorde, wilde ik deze uitreiking zelf doen", zei Trump tijdens de ceremonie in het Walter Reed, een veteranenziekenhuis in Bethesda, Maryland. "Gefeliciteerd namens Melania, mijzelf en de hele natie." De missie in Afghanistan (sinds 2001) is inmiddels het langstlopende buitenlandse avontuur van het Amerikaanse leger.
Jim Watson / AFP
Dag 91, 21 april - Donald Trump verlaat het Ministerie van Financiën met minister Steve Mnuchin, na het tekenen van enkele decreten die bedoeld zijn om de Dodd-Frank Act terug te draaien. Die wet, aangenomen in 2010, had als doel om overheidstoezicht op grote banken te verbeteren, en om de overheid meer macht te geven om in te grijpen bij wankelende banken. Zo moest een nieuwe bankencrisis (2007-2008) worden voorkomen. Volgens Mnuchin en Trump levert Dodd-Frank te veel en te ingewikkelde regels op, en tast het de winstgevendheid van banken aan.
Aaron P. Bernstein / Reuters
Dag 90, 20 april - Italiaanse premier Gentiloni is op bezoek in het Witte Huis. Tijdens de persconferentie noemde Gentiloni de VS "essentieel" in het stabiliseren van buurland Libië, waarna Trump stelde dat hij voor de VS geen rol meer zag in datzelfde land. "De VS heeft al genoeg rollen te spelen." Trump had niet begrepen wat Gentiloni eerder zei, omdat hij het oordopje voor de vertaling niet droeg. Tijdens dezelfde persconferentie bezwoor Gentiloni dat zijn land zijn best zou doen om de uitgaven aan defensie op te schroeven, iets waar Trump bij al zijn bondgenoten op hamert. Twee procent van het bruto nationaal product is de afspraak, vrijwel alle NAVO-landen zitten daaronder - tot ergernis van Trump.
Andrew Harnik / Ap
Dag 89, 19 april - Donald Trump bewondert bij het Witte Huis het shirt van de New England Patriots met zijn naam erop: een cadeau van het team dat in februari de Super Bowl won, de belangrijkste prijs in American football. De Patriots zijn niet zomaar een club, het zijn persoonlijke favorieten van de president: eigenaar Robert Kraft (rechts van Trump) en trainer Bill Belichick (links) zijn vrienden en supporters van Trump sinds het begin van zijn campagne.
Andrew Harnik / AP
Dag 88, 18 april - Tijdens een bezoek aan Snap-On, fabrikant van klusgereedschap in Wisconsin, houdt Trump een toespraak over zijn plannen voor het Amerikaanse visumbeleid. Met een presidentieel decreet wil hij het moeilijker maken voor bedrijven om buitenlandse werknemers in dienst te nemen, en zo op loonkosten te besparen. "Eindelijk staan we op voor onze arbeiders, en onze bedrijven."
Kevin Lamarque / Reuters
Dag 87, maandag 17 april - President Donald Trump (links aan tafel) en First Lady Melania Trump (rechts) maandag in de tuin van het Witte Huis bij het traditionele ‘eierrollen’.
Joshua Roberts / Reuters
Dag 86, 16 april - Donald en zoon Barron Trump verlaten West Palm Beach na het paasweekend. Trump brengt bijna elk weekend door buiten Washington, DC, vaak gaat hij naar zijn buitenverblijf in Florida. Binnen drie maanden kostten zulke trips de belastingbetaler ongeveer 20 miljoen dollar, berekende CNN. Dat is veel meer dan onder Obama in dezelfde periode.
Yuri Gripas / Reuters
Dag 85, 15 april - Actievoerders houden een 'tax march' om Trump ertoe te bewegen zijn belastingaangiftes openbaar te maken over het afgelopen jaar, iets dat de president blijft weigeren. Zijn aangifte zou aan burgers en journalisten duidelijk kunnen maken waar belangenconflicten op de loer liggen voor Trump, in binnen- en buitenland.
Mandel Ngan / AFP
Dag 84, 14 april - Het konvooi waarin Donald Trump reist, vertrekt bij de International Golf Club in West Palm Beach, Florida - een van Trumps familiebedrijven. In zijn eerste drie maanden als president ging Trump minstens 16 keer golfen, veel vaker dan Barack Obama in die periode. Toch kreeg Obama in die tijd vaak kritiek van Trump, omdat hij zo vaak op de golfbaan zou staan.
Jim Watson / AFP
Dag 83, 13 april - Deze bijl kreeg Trump als cadeau van Joel Baker, directeur van de brandweer in Atlanta. Trump had deze dag een ontmoeting met Baker en zijn collega's, die eerder in april een brand probeerden te blussen waarbij een deel van de verhoogde snelweg I-85 in Atlanta instortte. Er vielen geen slachtoffers, maar het verergert de toch al problematische verkeersdrukte en luchtverontreiniging in een van de grootste steden van de VS.
Brendan Smialowski / AFP
Dag 82, 12 april - In het Witte Huis staan Trump en secretaris-generaal Jens Stoltenberg van de NAVO de pers te woord. Tijdens de verkiezingscampagne noemde Trump het bondgenootschap "achterhaald" en suggereerde hij dat hij niet in alle gevallen bondgenoten te hulp zou schieten, vooral als ze te weinig geld steken in hun eigen defensie. Na deze ontmoeting zei Trump dat hij het belang van de NAVO toch onderschrijft.
Andrew Harnik / AP
Dag 81, 11 april - Trumps persvoorlichter Sean Spicer (links) praat met een journalist over een controversiële opmerking die hij enkele dagen eerder maakte. Spicer beweerde dat zelfs Adolf Hitler geen chemische wapens had gebruikt tegen zijn eigen landgenoten, om duidelijk te maken hoe verderfelijk de Syrische president Assad was. Even later maakte hij excuses voor zijn "ongepaste" opmerkingen.
Brendan Smialowski / AP
Dag 80, 10 april - Neil Gorsuch omhelst zijn vrouw onder applaus van Donald Trump. In het bijzijn van de president legt de rechter in de tuin van het Witte Huis zijn eed af als nieuw lid van het Amerikaanse Hooggerechtshof. Trump zei dat Gorsuch “werkelijk geweldig” zal zijn voor het hoogste Amerikaanse hof. Om hem benoemd te krijgen moesten Republikeinse parlementsleden wel de 'nuclear option' toepassen: Gorsuch benoemen met een kleine meerderheid, in plaats van een (voor deze benoeming gebruikelijke) grote meerderheid. De Democraten wilden simpelweg niet meewerken.
Joshua Roberts / Reuters
Dag 79, 9 april - Tijdens een vlucht naar Washington belt Donald Trump met Andria Slough en Russell Caldwell, de officieren die aan het hoofd staan van respectievelijk de marineschepen USS Porter en USS Ross. Trump brengt felicitaties over voor de geslaagde raketaanval op een Syrische legerbasis, vanaf de Middellandse Zee. Aan de andere kant van het bureau in Air Force One zit Herbert McMaster, Trumps nieuwe veiligheidsadviseur. Die verving al na een maand Michael Flynn, die op moest stappen vanwege zijn contacten met Russische diplomaten.
Shealah Craighead / EPA
Dag 78, 8 april - Een protestactie met kaarsjes in de monumentale Borough Hall, Brooklyn. Honderden actievoerders protesteerden zo tegen Trumps maatregelen om bezoekers te weren uit landen met een moslimbevolking. Trump staat daar nog steeds achter, ook al is hij al een paar keer door rechters terechtgewezen.
Spencer Platt / AFP
Dag 77, 7 april 2017 - Deze foto van de situation room van Donald Trump, genomen op 6 april, werd op 7 april vrijgegeven door het Witte Huis. Op de foto krijgt Donald Trump inlichtingen over de aanval in Syrië. Na het vrijgeven van de foto, werd de situation room vergeleken met die van Obama, omdat ze erg op elkaar leken. De vraag rees of dat met opzet zo was.
Witte Huis / AFP
Dag 76, 6 april -Donald Trump verwelkomt de Chinese president Xi Jinping op zijn buitenverblijf Mar-a-Lago in Florida. De uitnodiging aan zijn Chinese collega kwam onverwacht snel in Trumps presidentschap, aangezien Trump tijdens de verkiezingscampagne China nog als een vijandelijk land neerzette. Dit bezoek verliep in goede harmonie, al werd het wat ontsierd door de plotse Amerikaanse raketaanval op Syrië.
Carlos Barria / Reuters
Dag 75, 5 april - Melania Trump loopt met de Jordaanse koningin Rania langs het Witte Huis, na een persconferentie van hun echtgenoten. Donald Trump zei dat de gifgasaanval op burgers in Syrië een "grote impact" op hem hadden gemaakt. "Mijn mening over Assad en Syrië is erg veranderd." Niet veel later vuurde de VS 59 raketten af op een Syrische luchtmachtbasis.
Yuri Gripas / Reuters
Dag 74, 4 april - In het Eisenhower Executive Office Building in Washington doet Trump mee aan een 'CEO town hall', een bijeenkomst met topmannen uit het bedrijfsleven over het ondernemersklimaat in de VS. Zijn voornaamste boodschap: de regelgeving voor bedrijven moet simpeler, dan verdienen we allemaal meer geld.
Kevin Lamarque / Reuters
Dag 73, 3 april - Trump ontmoet de Egyptische president Al-Sisi, wereldwijd bekritiseerd om de mensenrechtenschendingen en rampzalige economische situatie in zijn land. Trump noemde Sisi in een persconferentie zijn "vriend en bondgenoot", en zei dat hij een 'reboot' wil van de Egyptisch-Amerikaanse betrekkingen. Medewerkers van Trump bezwoeren critici van de ontmoeting dat de moorden en martelingen zeker besproken zouden worden, achter gesloten deuren.
Andrew Harnik / AP
Dag 72, 2 april - Het Witte Huis is blauw verlicht in het kader van Wereld Autisme Dag. Trumps vrienden Bob en Suzanne Wright stichtten in 2005 de organisatie Autism Speaks, om aandacht te vragen voor problemen rondom autisme. Het logo van die groep is blauw, vandaar de kleurkeuze.
Alex Brandon / AP
Dag 71, 1 april - Actievoerders protesteren in Las Vegas tegen Trump en zijn kandidaat voor het Hooggerechtshof, Neil Gorsuch. Door weerstand van Democraten is hij nog steeds niet benoemd.
John Locher / AP
Dag 70, 31 maart - Donald Trump staat in het Witte Huis achter zijn 'Resolute Desk', een bureau dat de Britse koningin Victoria in 1880 cadeau deed aan de Amerikaanse president Hayes. Het hout kwam van het schip Resolute, dat gebruikt werd voor ontdekkingsreizen in het Noordpoolgebied. Op dit moment had Trump net enkele decreten getekend, die het Amerikaanse handelstekort zouden moeten terugdringen.
Saul Loeb / AP
Dag 69, 30 maart - Donald Trump ontmoet de Deense premier Rasmussen in het Witte Huis. Buiten wacht een Deense journalist op dat moment, met een rode 'Make America Great Again'-pet die hij als souvenir kocht.
Jonathan Ernst / Reuters
Dag 68, 29 maart - Donald en Melania Trump verlaten een bijeenkomst over het vergroten van economische kansen voor Amerikaanse vrouwen, in het Witte Huis. Donald hield hier een toespraak.
Andrew Harnik / AP
Dag 67, 28 maart - Omringd door mijnwerkers ondertekent Trump de Energy Independence Executive Order, een presidentieel decreet om milieubeschermingsmaatregelen van Obama terug te draaien. Volgens Trump moet diens "war on coal" een halt toegeroepen worden, en moet werkgelegenheid in de steenkolenindustrie gestimuleerd worden.
Foto AFP / Jim Watson
Dag 66, 27 maart - Een televisie op de handelsvloer van de New Yorkse beurs NYSE, waarop Donald Trump te zien is. Hij ondertekende vier nieuwe wetten op het gebied van o.a. onderwijs en bodemgebruik, die regels terugdraaien die onder Obama waren ingesteld. De beursindex Dow Jones had op deze dag voor de achtste keer op rij een daling, iets dat sinds 2011 niet meer was voorgekomen.
Drew Angerer / Getty Images / AFP
Dag 65, 26 maart - Donald Trump op de cover van een Chinees magazine, in een winkel in Beijing
Fred Dufour / AFP
Dag 64, 25 maart - Demonstranten laten in Huntington Beach, Californië, witte duiven vrij als teken van steun aan Donald Trump. De bijeenkomst van Trump-fans zou later ontaarden in vechtpartijen met tegenstanders.
Patrick Fallon / Reuters
Dag 63, 24 maart - De wet American Health Care Act ('Trumpcare') is niet in stemming gekomen in het Huis van Afgevaardigden, vertelt voorzitter Paul Ryan (R) aan de pers. Die wet zou Obama's zorgwet moeten vervangen, maar van te voren bleek al dat er te weinig voorstemmers zouden zijn: alle Democraten waren tegen, een groot aantal Republikeinen ook. Vooral de Freedom Caucus, een groep conservatieve parlementariërs, vond Trumps wetsvoorstel nog steeds een te grote rol geven aan de overheid.
Angerer / Getty Images / AFP
Dag 62, 23 maart - Vlak voordat Trumps roemruchte nieuwe zorgplan besproken (en uiteindelijk afgeschoten) wordt door het Congres, doet Trump alsof hij een trucker is bij het Witte Huis. Op deze dag had hij een ontmoeting met een aantal vrachtwagenchauffeurs.
Jim Watson / AFP
Dag 61, 22 maart - Trump en vicepresident Pence overleggen met de 'Congressional Black Caucus Executive Committee', een samenwerkingsverband van Afro-Amerikaanse leden van het Congres. Dat zijn zowel Democraten als Republikeinen.
Carlos Barria / Reuters
Dag 60, 21 maart - Een winkel in Shanghai, met Trump op de cover van een tijdschrift.
Aly Song / Reuters
Dag 59, 20 maart - Conservatieve rechter Neil Gorsuch tijdens zijn hoorzitting in de Senaat. Gorsuch is Trumps kandidaat voor het Hooggerechtshof, Democraten zijn faliekant tegen zijn benoeming en blokkeerden deze, waarna de Republikeinse partij hem via de 'nucleaire optie' (met simpele meerderheid) toch doordrukte.
Brendan Smialowski / Reuters
Dag 58, 19 maart - Anti-Trumpprotest in West Palm Beach, Florida bij het passeren van de autocolonne met de president.
Kevin Lamarque / Reuters
Dag 57, 18 maart - Leden van de geheime dienst zetten Lafayette Park af na een incident bij het hek van het Witte Huis. Er is een man opgepakt nadat hij met een "verdachte auto" naar een checkpoint van het Witte Huis was gereden. President Trump was niet aanwezig ten tijde van het gebeuren en liep geen gevaar.
Alex Brandon / AP
Dag 56, 17 maart - Duitsland gaat meer investeren in defensie om aan de NAVO-doelstellingen te voldoen. Dat heeft bondskanselier Angela Merkel gezegd op een gezamenlijke persconferentie met de Amerikaanse president Donald Trump. Het was de eerste keer dat de twee leiders elkaar ontmoetten.
Joshua Roberts / Reuters
Dag 55, 16 maart - Ter ere van het bezoek van de Ierse premier Enda Kenny kleurt het water van de fontein in de South Lawn van het Witte Huis groen.
Andrew Harnik / AP
Dag 54, 15 maart - Nadia Hanan Madalo omhelst haar moeder Alyshooa Kannah, die kon terugkeren van een reis naar Irak nadat het inreisverbod werd opgeschort. Een paar uur voordat het nieuwe inreisverbod in zou gaan, blokkeerde eerst een rechter in Hawaï en daarna een rechter in Maryland het nieuwe inreisverbod.
Gregory Bull / AP
Dag 53, 14 maart - De Saoedische kroonprins en minister van Defensie Mohammed bin Salman brengt een bezoek aan Washington. De verwachting is dat beide landen hun betrekkingen zullen intensiveren.
Nicholas Kamm / AFP
Dag 52, 13 maart - Trump en zijn ministers tijdens een kabinetsvergadering in de Cabinet Room van het Witte Huis.
Michael Reynolds / EPA
Dag 51, 12 maart - In Jeruzalem leest een als Trump verklede orthodoxe jood voor uit het bijbelboek Esther, een ceremonieel gebruikt tijdens de viering van het Poerimfeest.
Ammar Awad / Reuters
Dag 50, 11 maart - In Denver, Colorado, werd bij de Native Nations March gedemostreerd tegen het beleid van Trump en de Dakota Access oliepijpleiding in het bijzonder. Al in de eerste week van zijn presidentschap tekende Trump een executive order waarin hij het door Obama stopgezette omstreden Dakota Access project liet hervatten.
Jason Connolly / AFP
Dag 49, 10 maart - De president bij een vergadering over de gezondheidszorg. Enkele dagen eerder presenteerde Trump zijn alternatief ter vervanging van Obamacare.
Carlos Barria / Reuters
Dag 48, 9 maart - Trump-aanhangers houden een tegenactie bij een protest voor immigratie-activist Ravi Ragbir, aan de overkant van de straat van het gebouw van de Immigratiedienst (USCIS) in New York.
Carlo Allegri / Reuters
Dag 47, 8 maart - Ivanka Trump zit aan bij een lunch ter ere van Internationale Vrouwendag, in de State Dining Room in het Witte Huis. Donald Trumps dochter Ivanka treedt in dienst bij de federale overheid. Ze zal als onbetaalde adviseur optreden in het Witte Huis. Op die manier probeert ze ethische problemen te vermijden, zegt ze in een persverklaring.
Mandel Ngan / AFP
Dag 46, 7 maart - Bezoekers van een van de publieksrondleidingen in het Witte Huis worden verrast door de president die zich even laat zien.
Kevin Lamarque / Reuters (l) en Jim Watson / AFP
Dag 45, 6 maart - Demonstranten zingen tijdens een mars tegen het inreisverbod van President Trump op de luchthaven van San Diego.
Sandy Huffaker / AFP
Dag 44, 5 maart - President Trump en zijn topadviseur Steve Bannon gaan aan boord van Air Force One op het vliegveld van Palm Beach, Florida, voor hun terugkeer naar Washington na het weekend.
Nicholas Kamm / AFP
Dag 43, 4 maart - Comedian Dustin Gold spreekt op de National Mall in Washington. De organisatie Gays for Trump organiseerde een bijeenkomst met sprekers over onder meer immigratie, homorechten.
Manuel Balce Ceneta / AP
Dag 42, 3 maart - Aan de hand van hun opa, president Trump, lopen Joseph Kushner en zijn zus Arabella naar de presidentiële helikopter Marine One bij het Witte Huis. Joseph houdt een model vast van de Marine One.
Kevin Lamarque / Reuters
Dag 41, 2 maart - In een hangar van scheepsbouwer Huntington Ingalls in Newport News, Virginia, spreekt Trump aan boord van het vliegdekschip Gerald R. Ford, de eerste van een nieuwe generatie vliegdekschepen.
Jonathan Ernst / Reuters
Dag 40, 1 maart - Verschillende leden van het Huis van Afgevaardigden en de senaat hebben geschokt en boos gereageerd op het nieuws dat de minister van Justitie Jeff Sessions contacten had met Rusland terwijl hij dat eerder ontkend had.
Carlos Barria / Reuters
Dag 39, 28 februari 2017 - In zijn eerste speech voor het Congres herhaalde en kondigde Trump een hele trits aan maatregelen en beleid aan gericht op het versterken van de middenklasse, het verminderen van immigratie, en het veilig houden van de VS.
Win McNamee /Getty Images / AFP
Dag 38, 27 februari - Trumps topadviseur Kellyanne Conway neemt een foto van de president en de leiders van de zwarte universiteiten in de Oval Office. De wijze waarop ze op de bank zat leidde tot hevig debat op sociale media. Volgens veel Amerikanen is dat een wat al te huiselijke en nonchalante houding en past die niet bij de statuur die het kantoor van de Amerikaanse president moet uitstralen.
Brendan Smialowski / AFP
Dag 37, 26 februari - Op het grenshek in Ciudad Juarez in Mexico kladden activisten leuzen tegen het voornemen van Trump om een muur te bouwen langs de grens van de VS met de Mexico.
Herika Martinez / AFP
Dag 36, 25 februari - Toeschouwers bij de rugbywedstrijd Schotland-Wales in de Six Nations Championship hebben zich uitgedost als Donald Trump.
Russell Cheyne / Livepic / Reuters
Dag 35, 24 februari - Palestijnse protesten tegen de Israëlische bezetting in Hebron richten zich ook op de nieuwe Amerikaanse president. Een betoger gooit een schoen naar een poster met Trumps portret.
Hazem Bader / AFP
Dag 34, 23 februari - Honderden mensen trekken naar de grens tussen de Verenigde Staten en Canada om het Amerika van president Trump te ontvluchten en hun heil te zoeken in het land van de meer vluchtelingenvriendelijke Canadese premier Justin Trudeau.
Drew Angerer / Getty Images / AFP
Dag 33, 22 februari - In Shenyang in China adverteert een makelaar met een cartoonfiguur van Trump. Na een jarenlange juridsche strijd kreeg Trump tienjarig merkrecht op zijn naam voor zijn bouwactiviteiten in China.
Chinatopix / AP
Dag 32, 21 februari - Trump brengt een bezoek aan het National Museum of African American History and Culture in Washington. Op de foto, v.l.n.r: Ivanka Trump, Senator Tim Scott, Donald Trump en Witte Huis-assistent Omarosa Manigault.
Jonathan Ernst / Reuters
Dag 31, 20 februari - Op de derde maandag in februari wordt Presidents Day gevierd in de VS. Door het hele land werden demonstraties onder de noemer Not My President's Day georganiseerd, zoals hier in Portland, Oregon.
Dave Killen / The Oregonian / AP
Dag 30, 19 februari - Een muurschildering van de Britse Eerste Minister Theresa May en Amerikaans President Donalds Trump geïnspireerd op de film ‘La La Land’. Het kunstwerk is van graffitikunstenaar Bambi.
Facundo Arrizabalanga / EPA
Dag 28, 18 februari - Een supporter van Donald Trump schreeuwt tijdens een pro-immigratie-bijeenkomst naar mensen die tegen het beleid van Donald Trump zijn.
Eugene Garcia / EPA
Dag 28, 17 februari - President Trump salueert bij zijn aankomst op Palm Beach International Airport in West Palm Beach, Florida. Hij brengt zijn derde weekend op rij door in zijn resort Mar-a-Lago.
Susan Walsh / AP
Dag 27, 16 februari - President Trump beantwoordt vragen van journalisten op een persconferentie in het Witte Huis.
Kevin Lamarque / Reuters
Dag 26, 15 februari - First lady Melania Trump loopt met de Sara, de vrouw van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, door de galerij in het Witte Huis. Voor het eerst in twee decennia heeft een Amerikaanse president afstand genomen van de tweestatenoplossing voor het Israëlisch-Palestijnse conflict. In een gezamenlijke persconferentie met de Israëlische premier Netanyahu op het Witte Huis zei president Trump woensdag dat hij „kan leven met” een éénstaatoplossing. „Ik hou van de oplossing die beide partijen willen.”
Saul Loeb / AFP
Dag 25 , 14 februari - Donald Trump helpt een vrouw met haar stoel tijdens een ouders- en leraren conferentie. Trump vertelde daar over zijn doelen op het gebied van onderwijs, feliciteerde minister van Onderwijs Betsy DeVos en stelde vragen over de toename van autisme onder studenten.
Shawn Thew / EPA
Dag 24, 13 februari - De Amerikaanse president verlaat met de Canadese premier Justin Trudeau het podium na een gezamenlijke persconferentie in Washington.
Kevin Lamarque / Reuters
Dag 23, 12 februari - Na het weekend met de Japanse premier en hun beider vrouwen te hebben doorgebracht op het resort Mar-a-Lago in Florida keert Trump zondagavond terug in Washington.
Ron Sachs / EPA
Dag 22, 11 februari - De beeltenis van Trump duikt in menig carnavalstoet op. Ook tijdens de optocht in Nice.
Sebstien Nogier / EPA
Dag 21, 10 februari - President Trump begroet zijn Japanse collega premier Shinzo Abe bij de entree van de West Wing van het Witte Huis.
Michael Reynolds / EPA
Dag 20, 9 februari - Donald Trump bereidt zich voor om Democratische en Republikeinse senatoren toe te spreken in de Roosevelt Room van het Witte Huis. Zijn toespraak gaat over Neil Gorsuch, die hij wil benoemen als lid van het Hooggerechtshof.
Jim Lo Scalzo / EPA
Dag 19, 8 februari - Donald Trump kijkt toe terwijl vicepresident Mike Pence Jeff Sessions benoemd tot minister van Justitie in de Oval Office van het Witte Huis. Zijn vrouw Mary Sessions houdt de bijbel vast.
Kevin Lamarque / Reuters
Dag 18, 7 februari - Bij een protest tegen Trumps immigratiepolitiek in New York discussieert een Trump-aanhanger met een der betogers.
Mike Segar / Reuters
Dag 17, 6 februari - Een aanhanger van Netanyhu draagt een Trump-pet , tijdens een demonstratie bij Downing street bij het bezoek van de Israëlische premier aan Londen.
Dylan Martinez / Reuters
Dag 16, 5 februari - Een emotioneel weerzien op luchthaven Dulles International Airport in Sterling, Virginia. Een Iraakse familie uit Virigina verwelkomt hun grootmoeder die in Irak een dochter bezocht die was bevallen. De vrouw kon na het bezoek niet terugkeren naar de VS vanwege de nieuwe inreisbeperkigen.
Astrid Riecken / EPA
Dag 15, 4 februari: een protest tegen president Trump bij het Washington Monument.
Andrew Caballero-Reynolds / AFP
Dag 14, 3 februari. In de State Dining Room van het Witte Huis houdt de president een bijeenkomst met topmensen uit het bedrijfsleven. Ivanka Trump is in gesprek met Mark Weinberger, CEO van Ernst & Young.
Michael Reynolds / EPA
Dag 13, 2 februari - Leidinggevenden van Harley Davidson bezoeken het Witte Huis. Donald Trump schudt handen met CEO van Harley Davidson Matthew S Levatich. Vicepresident Mike Pence staat achter Trump.
Carlos Barria / Reuters
Dag 12, 1 februari - Minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson wordt beëdigd door vicepresident Mike Pence. Zijn vrouw Renda St. Clair houdt de bijbel vast en ook Donald Trump is aanwezig tijdens de ceremonie in de Oval Office van het Witte Huis in Washington.
Carlos Barria / Reuters
Dag 11, 31 januari - Donald Trump arriveert om aan te kondigen dat hij Neil Gorsuch wil benoemen als lid van het Hooggerechtshof. Gorsuch zou de opvolger worden van de vorig jaar overleden Antonin Scalia.
Carlos Barria / Reuters
Dag 10, 30 januari - Mensen komen samen in de bagageruimte van het vliegveld in Dallas om te bidden. Dat doen ze tijdens een protest tegen het omstreden inreisverbod dat Donald Trump in wil voeren.
Laura Buckma / Reuters
Dag 9, 29 januari - Donald Trump belt in de Oval Office met Ruslands president Vladimir Poetin. Hij wordt omgeven door (van links naar rechts) stafchef Reince Priebus, vicepresident Mike Pence, strateeg Steve Bannon, woordvoerder Sean Spicer en voormalig Nationaal Veiligheidsadviseur Michael Flynn.
Jonathan Ernst / Reuters
Dag 8, 27 januari - In het Pentagon toont president Trump de executive action die hij zojuist heeft getekend. Met dit document wordt voorgenomen een plan te ontwikkelen voor "nieuwe vliegtuigen, nieuwe schepen, nieuwe middelen en nieuwe instrumenten voor onze mannen en vrouwen in uniform."
Carlos Barria / Reuters
Dag 7, 26 januari - Protestmars in Chicago tegen de plannen van de President om een muur tussen Mexico en de Verenigde staten te bouwen.
Joshua Lott / AFP
Dag 6, 25 januari - Douanemedewerkers en grensbewakers luisteren naar een toespraak van president Trump bij diens bezoek aan het Department of Homeland Security, in Washington DC. Na afloop tekende Trump twee executive orders betreffende binnenlandse veiligheid en de bouw van de muur aan de grens met Mexico.
Chip Somodevilla / EPA
Dag 5, 25 januari - Een muurschildering in Belgrado, Servië, met de presidenten Trump en Poetin en de tekst 'Kosovo is Servië'.
Andrej Isakovic/AFP
Dag 4, 23 januari - Trump tekent een executive order in de Oval Office in het bijzijn van vicepresident Mike Pence, White House Chief of Staff Reince Priebus, hoofd van White House Trade Council Peter Navarro en zijn adviseur en schoonzoon van de president, Jared Kushner.
Kevin Lamarque / Reuters
Dag 3, 22 januari - Controverse over de opkomst bij Trumps inauguratie. Media melden dat hoeveelheid publiek achterbleef bij de eerste keer dat Barack Obama president werd, foto's van persbureaus lijken dat te staven. Links Trump in 2017, rechts Obama in 2009. Trumps woordvoerder Sean Spicer houdt vol dat Trump "de meeste mensen ooit, waar dan ook ter wereld" trok bij zijn ceremonie.
Lucas Jackson (L), Stelios Varias / Reuters
Dag 2, 21 januari - In de Washington National Cathedral zingen Donald en Melania mee tijdens een kerkdienst, samen met vicepresident Mike Pence en zijn vrouw Karen, rechts.
Carlos Barria / Reuters
Dag 1, 20 januari 2017 - Donald Trump loopt met vrouw Melania en zoon Barron naar het Witte Huis, als onderdeel van de inauguratie-ceremonie.
Brendan Smialowski / AFP