Duitsland

Legerofficier opgepakt die aanslag met xenofoob motief zou plannen

De politie in de Duitse deelstaat Beieren heeft woensdag een legerofficier aangehouden die ervan wordt verdacht een aanslag te hebben willen plegen. De 28-jarige man zou zich als Syrische vluchteling hebben voorgedaan, een vluchtelingenuitkering hebben ontvangen en in een asielzoekerscentrum zijn opgenomen, aldus persbureau dpa. De politie gaat er vooralsnog vanuit dat de man xenofobe motieven had. Mogelijk wilde hij een aanslag orkestreren, waarvoor vluchtelingen verantwoordelijk zouden worden gehouden. Hard bewijs voor deze theorie ontbreekt echter, aldus het OM. Naast de officier is een andere 24-jarige man opgepakt, die mogelijk diens handlanger was. In zijn woning lagen wapens en illegaal vuurwerk. Uit telefoonopnames zou blijken dat beide mannen xenofobe opvattingen koesterden. (NRC)

    • Auteur Onbekend