Dit waren deze week de beste verhalen uit de buitenlandse pers

In de Internationaal-nieuwsbrief deelt de buitenlandredactie van NRC dagelijks de meest opvallende en interessante verhalen die zij tegenkomt. Dit vonden we de vijf beste verhalen van deze week.

Foto Thierry Ehrmann
 1. Frans spreken voor de klas? Non, merci


  Een derde van de docenten in het Vlaamse basisonderwijs durft voor de klas geen Frans te spreken, of vindt het zelfs “pure horror”, las correspondent Anouk van Kampen in De Standaard. Een interessant inkijkje in de problematiek van een tweetalig land.

 2. De opkomst van de anti-populist

  Op straat en op het internet staan ze op tegen het Eurosceptische en anti-immigratie-geluid van extreem-rechtse populisten: Europa’s anti-populisten. Caroline de Gruyter schreef voor Carnegie Europe over hun opkomst. Tip van Jacco Hupkens.

 3. De daadwerkelijke route van de USS Carl Vinson


  Redacteur Toef Jaeger tipt een fijne tijdlijn van NavyTimes waarin de daadwerkelijke route van het Amerikaanse vliegdekschip USS Carl Vinson niet gelijk liep aan het nieuws dat overal werd gebracht. Ondertussen veegt The Navy haar straatje schoon.

 4. Minachting voor Mélenchon

  In dit scherpe interview van TAZ haalt de Groene, Frans-Duitse politicus Daniel Cohn-Bendit de jaren dertig in Duitsland erbij om zijn minachtig te tonen voor Mélenchon die zijn kiezers niet wil oproepen voor Macron te stemmen. Een tip van correspondent Juurd Eijsvoogel.

 5. Zij willen boeddhisme hipper maken


  Nog een tip van Toef Jaeger. De boeddhistische tempels lopen leeg in Japan, las ze in Nikkei Asian Review. Sommige priesters openden bars om het boeddhisme een wat hipper aanzien te geven, zonder veel succes.