Antillen

BAM onderzoekt schade koraal bij bouw pier Curaçao

Bouwbedrijf BAM heeft een onderzoek ingesteld naar beschadigingen aan een groot koraalrif voor de kust van Curaçao. BAM legt daar momenteel een pier aan voor onder meer cruiseschepen. Lokale duikers en onderzoeksinstituut Carmabi melden dat gezond koraal in een gebied van 3,7 hectare is omgeploegd – vermoedelijk door ankers. De directeur van Carmabi, die zelf onder water is gaan kijken, zei tegen de NOS dat het een „geval van grove nalatigheid lijkt”. BAM neemt de beschuldiging „uiterst serieus”. Een duikbedrijf gaat in opdracht van BAM uitzoeken hoe groot de schade is en of er inderdaad verband is met het werk aan de pier. De werkzaamheden zijn stilgelegd. Koraal in het gebied is internationaal beschermd, en mag lokaal alleen worden afgebroken met een vergunning. (NRC)