De Thuiskok: Taquito’s

Tijdens mijn studententijd at ik vaak taco’s, burrito’s of wraps. Omdat ze makkelijk te maken zijn, niet veel kosten en gewoon omdat ze lekker zijn. Het vlees werd gekruid met poeder uit een zakje. Pas later ben ik die kruiden zelf gaan toevoegen. Zout zat daar altijd bij. Nu heeft Michel Hanssen een zoutloze kruidenmix gemaakt voor taco’s, en dus kon ik het niet laten zijn recept voor kleine taco’s - taquito’s - uit te proberen.

Maak eerst 12 kleine tortilla’s van 10 cm doorsnee: Roer een dik beslag van 100 gram maïsbloem, 100 gram volkorenmeel en 300 gram water. Verhit olie in een anti-aanbakpan, doe er beslag in en smeer het met een lepel snel uit. Draai meteen om en laat aan deze kant 5 tot 10 seconden bakken. Haal uit de pan en dek af met een theedoek. Verwarm de oven voor op 200 graden. Strooi de tacokruiden over de kip. Verhit de olijfolie en bak de kip gaar en bruin. Voeg de ui toe en bak deze glazig. Voeg de tomatenstukjes, mais en kidneybonen toe en laat dit nog 3 minuten pruttelen. Leg de tortilla’s op een bakplaat en schep op elke tortilla een flinke eetlepel van het kipmengsel. Strooi er geraspte kaas over en zet de tortilla’s 5 minuten in de oven, tot de kaas is gesmolten. Leg de taquito’s op een schaal en schep er een lepel chipotlesaus op. Bestrooi met lente-ui en serveer direct.