SjarapovaWinst bij rentree

Foto Thomas Kienzle/AFP

Na een vijftien maanden lange dopingschorsing heeft Maria Sjarapova woensdag bij haar rentree in Stuttgart gewonnen van de Italiaanse Roberta Vinci. De Russische, die op de Australian Open van vorig jaar positief testte op het hartmedicijn meldonium, won in twee sets (7-5 en 6-3). „Ik sta hier met het beste gevoel van de wereld”, zei ze na afloop. „De tennisbaan is mijn podium. Daar hoor ik thuis”.

Aanvankelijk was Sjarapova een straf van twee jaar opgelegd, maar die werd door sporttribunaal CAS ingekort. Haar schorsing liep woensdag officieel af, en ze kon meteen de baan weer op. Dat leidde in de tenniswereld tot veel verontwaardigde reacties. Sjarapova, voormalig nummer één van de wereld, zou een voorkeursbehandeling hebben gekregen.

Van de organisatie kreeg Sjarapova namelijk een wildcard, waarmee ze vrij toegang kreeg tot het hoofdtoernooi dat ze in haar loopbaan drie keer won. (NRC)

    • Dennis Meinema