Oscarwinnaar

Regisseur Jonathan Demme ( The Silence of the Lambs ) overleden

De Amerikaanse regisseur Jonathan Demme, die in 1992 een Oscar kreeg voor de thriller The Silence of the Lambs, is woensdag op 73-jarige leeftijd overleden. Demme stierf aan de gevolgen van slokdarmkanker, maakte zijn uitgever aan vakblad Variety bekend. The Silence of the Lambs werd niet alleen bekroond voor de beste regie, beste film en beste scenario, maar ook voor de hoofdrollen van Jodie Foster als FBI-agente en Anthony Hopkins als seriemoordenaar. Demme regisseerde ook Stop Making Sense, een registratie van drie concerten die de New Yorkse band Talking Heads in 1983 in Los Angeles gaf. Stop Making Sense wordt beschouwd als een van de beste concertfilms aller tijden. (NRC)

Necrologie pagina C3
    • Auteur Onbekend