Minder asielzoekers

COA schrapt voor einde van jaar bijna 18.000 opvangplaatsen

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) wil de opvangcapaciteit voor asielzoekers voor het einde van het jaar hebben teruggebracht tot 31.000 plaatsen. Nu zijn er nog 48.700. De inkrimping is volgens het COA nodig omdat de asielinstroom sterk is geslonken. In de opvangcentra zijn momenteel een kleine 23.000 plaatsen bezet. Om de opvangcapaciteit te verminderen, sluiten dit jaar 45 locaties; sommige zijn al dicht. Betrokken gemeenten zijn woensdag door het COA geïnformeerd. Op 18 van de resterende 61 locaties wordt het aantal opvangplaatsen teruggebracht. Als gevolg van de maatregelen verdwijnen 550 banen. Dat aantal komt bovenop de 1.300 die de afgelopen maanden al zijn geschrapt. Volgens het COA gaat het vooral om beëindiging van tijdelijke contracten. (NRC)

    • Auteur Onbekend