Kampioenschap

Bij ongeregeldheden komt er mogelijk geen huldiging Feyenoord

Een supporter van Feyenoord viert zondagmiddag de zege op Vitesse. Foto Jerry Lampen/ANP

Feyenoord zal, als het kampioenschap op zondag 7 mei wordt behaald, een dag later vanaf 12.00 uur worden gehuldigd op de Coolsingel. Dat heeft de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb woensdagavond bekendgemaakt op een persconferentie. De huldiging gaat alleen door als er zondag geen ongeregeldheden uitbreken, voegde Aboutaleb daaraan toe.

Zondag 7 mei om half drie staat in de Rotterdamse wijk Kralingen de wedstrijd Excelsior-Feyenoord op het programma. Als Feyenoord wint, is de club voor het eerst in achttien jaar weer landskampioen. Omdat de angst bestaat dat dit zal leiden tot een massale toestroom van supporters naar het kleine stadion Woudestein (capaciteit: ruim 4.000 toeschouwers) hebben de gemeente en politie extra veiligheidsmaatregelen genomen.

Als Feyenoord de titel verovert bij Excelsior krijgt het team later op de middag de kampioensschaal uitgereikt in de Kuip, ruim vijf kilometer verderop. Enkele tienduizenden Feyenoord-fans hebben daar het duel op grote schermen kunnen volgen en kunnen er dan de mogelijke prijsuitreiking bijwonen. Normaal vindt de uitreiking van de schaal direct na het eindsignaal plaats in het stadion waar de kampioenswedstrijd wordt gespeeld.

De huldiging op de Coolsingel kan niet al op zondag plaatsvinden, benadrukte Aboutaleb. „Het belangrijkste argument is dat het gebied zondag simpelweg nog niet klaar is voor een huldiging.” Rond 16.20 uur is bekend of Feyenoord kampioen is. Aboutaleb: „Dan is er geen tijd meer om alles in orde te brengen.” (NRC)

    • Steven Verseput