Elektrische auto’s

Fastned sleept contract binnen voor snellaadstations in Londen

Fastned, een Nederlandse exploitant van snellaadstations voor elektrische auto’s, maakte woensdag bekend dat het een overeenkomst heeft getekend met Transport for London (TfL) voor het aanleggen van snellaadstations. Hoeveel geld daarmee gemoeid is, werd niet bekendgemaakt. TfL is een overheidsorgaan, verantwoordelijk voor infrastructuur en openbaar vervoer in en rond de Britse hoofdstad. Fastned heeft inmiddels 61 stations in Nederland en wil een Europees netwerk van snellaadstations aanleggen. Onlangs kondigde het bedrijf al uitbreiding aan naar Duitsland. Michiel Langezaal, oprichter en bestuursvoorzitter: „Dit stelt Fastned in staat om de infrastructuur te bouwen waarmee elektrische rijders de vrijheid krijgen om overal naartoe te rijden.” (NRC)

    • Renée Postma