Twee doden schietpartij Zoetermeer vader en zoon

Inmiddels is een verdachte opgepakt in de zaak. Het is niet bekend of hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de moorden.

De politie in Zoetermeer, dinsdag.
De politie in Zoetermeer, dinsdag. Foto ANP

In de zaak rond de moord op twee mannen in Zoetermeer heeft de politie een eerste verdachte gearresteerd. Hij werd dinsdag aangehouden in Rotterdam, nadat hij de Opel Corsa in brand had gestoken die kort na de schietpartij in Zoetermeer werd gestolen. De politie heeft de arrestatie bevestigd tegenover ANP.

De politie wil niet zeggen of de gearresteerde man wordt verdacht van betrokkenheid bij de dubbele moord. Hij zit voorlopig in beperking, wat betekent dat hij buiten zijn advocaat geen contact met de buitenwereld mag hebben.

Slachtoffers geïdentificeerd

De twee mannen die dinsdagochtend bij een schietincident in Zoetermeer om het leven kwamen, waren een 49-jarige vader en zijn 23-jarige zoon. De politie heeft woensdagmiddag de identiteit van de twee slachtoffers vastgesteld. Ze waren allebei afkomstig uit de Zuid-Hollandse stad.

Het Team Grootschalige Opsporing van de politie doet momenteel onderzoek naar de toedracht van de schietpartij. Inmiddels zijn er 25 tips over de zaak binnengekomen. Tv-programma Opsporing Verzocht besteedde dinsdagavond aandacht aan de zaak.

De politie vond dinsdag een uitgebrande BMW niet ver van de plek waar de schietpartij plaatsvond, het is nog onduidelijk of er een verband is met het incident. De politie denk dat de daders in dezelfde wijk een vluchtauto hadden klaargezet: een Volkswagen met een Belgisch kenteken. In plaats van daarmee weg te rijden, beroofden ze tijdens hun vlucht iemand van zijn Opel Corsa, schrijft ANP. Die auto is later teruggevonden in Rotterdam.

    • Guus Ritzen
    • Etienne Verschuren