KNVB

Ten Cate wil geen bondscoach worden, weg vrij voor Advocaat

Henk ten Cate is afgehaakt als kandidaat voor het bondscoachschap van het Nederlands elftal. Hij heeft aan De Telegraaf en Voetbal International laten weten dat „de baan mij maandagavond is toegezegd” door technisch directeur Hans van Breukelen van de KNVB, maar dat het „essentieel is dat de hele organisatie daar achter staat, anders wordt het geen succes”. Dick Advocaat is nu de topkandidaat om Danny Blind op te volgen en voor de derde keer bondscoach te worden. De KNVB zegt zich bij monde van een woordvoerder „totaal niet te herkennen” in de verklaring van de in Abu Dhabi werkzame Ten Cate. Van Breukelen voelt „niet de behoefte” te reageren. Eerder zei hij dat deze week nog bekendgemaakt kan worden wie Oranje gaat leiden in de resterende duels voor plaatsing voor het WK 2018. (NRC)