Fastfood

McDonald’s scoort met Big Mac in drie maten en all-day breakfast

De Amerikaanse fastfoodketen McDonald’s heeft afgelopen kwartaal meer geld verdiend dan verwacht. De keten profiteerde onder meer van wijzigingen in het menu. Zo bleek de keuze voor drie verschillende maten van de alombekende Big Mac in de Verenigde Staten een schot in de roos. Die keuzemogelijkheid zorgde er mede voor dat de omzet in vergelijking met een jaar eerder in de VS 1,7 procent hoger uitviel, terwijl werd gerekend op een lichte omzetdaling. Ook het succes van het ‘all-day breakfast’ zorgde voor betere cijfers in de VS. Verder werd er stevig ingezet op de verkoop van frisdranken. Wereldwijd stegen de verkopen in restaurants die langer dan een jaar open zijn met 4 procent . De totale omzet van McDonald's kwam uit op 5,7 miljard dollar. Dat was 4 procent minder dan een jaar eerder. (ANP)