voetbal

NEC ontslaat trainer Peter Hyballa na slechte resultaten

NEC maakt het voetbalseizoen af zonder hoofdtrainer Peter Hyballa. Het contract met de Duitser is maandag per direct ontbonden, zo meldde de Nijmeegse voetbalclub in een verklaring. Hyballa was pas sinds juli vorig jaar in dienst van NEC, dat momenteel op de zeventiende plaats in de eredivisie staat. Volgens algemeen directeur Bart van Ingen was het ontslag van Hyballa een „ontzettend zwaar besluit”. In een toelichting zegt hij: „We hebben heel veel respect voor hem als mens en trainer. Hij heeft er alles aan gedaan om betere resultaten te behalen, maar we zien geen uitgangspunten meer voor verbetering in het proces om een langer verblijf in de eredivisie te realiseren.” Onduidelijk is nog wie de 41-jarige Hyballa gaat opvolgen. Hierover verwacht de club snel een beslissing. (NRC)

    • Auteur Onbekend