Rookincident

Daders rookpotten PSV-Ajax ‘krijgen levenslang stadionverbod’

PSV wil de supporters die zondag tijdens PSV-Ajax kort na rust zware rookpotten afstaken bestraffen met een levenslang stadionverbod. Dat heeft directeur Gerbrands gezegd. Een 35-jarige Eindhovenaar werd al aangehouden. In totaal zijn zes rookpotten gevonden. De politie gaat uit van een gecoördineerde actie. Vijftien mensen hebben ademhalingsklachten overgehouden aan de rookontwikkeling. PSV heeft fans opgeroepen zich te melden met klachten, om de daders zwaarder te kunnen aanpakken. Hoewel grote paniek uitbleef, spreekt Gerbrands wel van „mensen die op de grond lagen” en „getraumatiseerde kinderen”. Hoe de potten – zo’n 12 centimeter in doorsnee – het stadion in konden komen, wordt onderzocht. Gerbrands: „Iedereen in die vakken wordt gefouilleerd, maar er zijn altijd lekken.” (NRC)