ParaguayMiljoenen in de kluis

Foto’s Gustavo Galeano/AFP

Juist toen de kluis vol zat, sloegen ze hun slag. Bij een overval op het kantoor van een geldtransporteur in de Paraguayaanse grensstad Ciudad del Este hebben tientallen overvallers maandag miljoenen buitgemaakt. De roof ging gepaard met grof geweld. Eerst gingen explosieven af en werd brand gesticht om de politie af te leiden. Daarna verschaften de overvallers zich toegang tot de kluis en namen het geld mee. Op de vlucht werden zeker tien auto’s in brand gestoken; scherpschutters namen de politie onder vuur. De overvallers ontkwamen naar Brazilië, waar de politie ook in actie kwam. Zeker drie overvallers werden gedood, vier verdachten werden opgepakt. Er werden gepantserde busjes aangetroffen, waarvan een met luchtafweergeschut. De buit is nog onbekend; in de kluis kan zo’n 40 miljoen euro aan contanten liggen. Volgens de Paraguayaanse politie is de roof het werk van de Braziliaanse bende PCC, die wordt gerund vanuit de gevangenissen van São Paulo en geldt als het grootste drugskartel van Brazilië. (AP, AFP)