Luchtvaart

KLM’ers in actie tegen verplaatsen banen naar Hongarije en India

Personeel van KLM protesteert dinsdagmiddag bij het hoofdkantoor in Amstelveen omdat de luchtvaartmaatschappij werk wil verplaatsen naar Hongarije en India. Volgens de vakbonden dreigen hierdoor 250 werknemers van de afdeling Finance and Control hun baan kwijt te raken. „Wanneer de directie van de KLM niet ingaat op de eisen van de actievoerende medewerkers gaan we verdere acties bespreken met onze leden. Dat kan in alle mogelijke vormen zijn, we sluiten niets uit”, zegt FNV-bestuurder Jan van den Brink. Het gaat om medewerkers van de afdeling ‘sales and revenue accounting cargo’ en de afdeling ‘general accounting’. De bonden hebben het overleg met KLM hierover twee weken geleden al opgeschort en de ondernemingsraad heeft over de plannen een negatief advies uitgebracht. (ANP)

    • Mark Duursma