Jihadisme

Vier terreurverdachten opgepakt in Barcelona, link met ‘Zaventem’

De Catalaanse politie heeft in de regio Barcelona verschillende mensen gearresteerd op verdenking van terroristische en jihadistische activiteiten. Volgens de Spaanse krant El País zijn er vier verdachten die worden gelinkt aan de aanslagen op de Brusselse metro en luchthaven Zaventem, in maart vorig jaar. Nog eens vier personen zijn gearresteerd omdat ze worden verdacht van criminele activiteiten. De arrestanten zouden tot een groep behoren die wordt geassocieerd met jihadistische terreur en georganiseerde misdaad. De verdachten hebben allen een criminele achtergrond, veelal in de drugshandel, en zijn tussen de 31 en 39 jaar oud. Ze zouden van Marokkaanse afkomst zijn. Op twaalf locaties werden invallen gedaan, en daarbij werden drie wapens in beslag genomen. (NRC)