Imtech

Rechter: oud-bestuurders hoeven toch geen boete te betalen

Oud Imtech-bestuurders René van der Bruggen en Boudewijn Gerner hoeven de hoge boetes die de Autoriteit Financiële Markten (AFM) eerder aan hen oplegde, toch niet te betalen. De rechter in Rotterdam heeft de boetes van de toezichthouder maandag herroepen. De AFM bestrafte de topmannen van het failliet gegane installatiebedrijf eind 2015 met geldstraffen ter waarde van in totaal 2,35 miljoen euro. Van der Bruggen en Gerner zouden beleggers niet voldoende hebben geïnformeerd over de financiering van een project in Polen. Imtech zou daar een enorm pretpark helpen bouwen, maar met de klus bleek achteraf van alles mis te zijn. Volgens de rechter heeft de AFM onvoldoende aangetoond dat het de bestuurders zonder meer duidelijk was dat er problemen speelden bij het project. (ANP)