Dieselschandaal

Franse justitie begint onderzoek naar sjoemelsoftware bij Peugeot en Citroën

Foto Reuters

Justitie in Frankrijk is een officieel onderzoek begonnen naar PSA Peugeot Citroën wegens beschuldigingen dat het bedrijf mogelijk heeft gesjoemeld met de uitstootwaarden van dieselwagens. Het autoconcern zelf ontkent de aantijgingen en zegt ook nog niet op de hoogte te zijn gesteld door de aanklagers. PSA is niet de eerste autofabrikant die onder de loep wordt genomen. De Franse justitie begon al onderzoeken naar mogelijke fraude bij branchegenoten Renault en Fiat Chrysler. De autowereld is sinds september 2015 in de ban van het dieselschandaal. Toen bleek dat Volkswagen jaren had gesjoemeld met de uitstootgegevens van miljoenen auto’s. De kwestie heeft al geleid tot vele miljarden aan boetes voor het Duitse concern. (ANP)

    • Mark Duursma