voetbal

KNVB mikt op Henk ten Cate als bondscoach van Oranje

De KNVB heeft Henk ten Cate (62) op het oog als bondscoach van het Nederlands elftal. Zondagavond bevestigde de oud-trainer van onder meer Vitesse, NAC en Ajax in De Telegraaf dat hij zaterdag in Abu Dhabi een langdurig gesprek, in twee sessies van vier uur, heeft gevoerd met technisch directeur Hans van Breukelen van de KNVB. Ten Cate, nu coach van Al-Jazira, sprak van een uitstekend onderhoud. „Ja, ik ben geïnteresseerd en wacht nu rustig af. De KNVB neemt contact met me op.” De bond zou maandag ook een gesprek hebben met Dick Advocaat (69), die aan het eind van dit seizoen vertrekt als coach van de Turkse topclub Fenerbahçe. Advocaat was eerder assistent onder de inmiddels ontslagen bondscoach Danny Blind, maar vertrok toen Fenerbahçe hem vroeg. (NRC)

    • Ward op den Brouw