Degradatiestrijd

ADO blijft in eredivisie, Sparta en NEC in gevaar

ADO Den Haag speelt ook komend seizoen in de eredivisie. De opgeleefde ploeg van trainer Alfons Groenendijk won zondag met 1-0 bij Sparta, dankzij een vroeg doelpunt van Abdenasser El Khayati. Sparta komt door de nederlaag juist verder in degradatienood. Na de vijfde nederlaag in april staat de ploeg van Alex Pastoor nu op de zestiende plaats. Bovendien biedt het vertoonde spel in het duel met ADO weinig hoop op een gunstig slot van de competitie. Sparta speelt nog tegen FC Twente en tegen hekkensluiter Go Ahead Eagles, dat zaterdag op eigen veld met 3-2 verloor van FC Groningen en afkoerst op rechtstreekse degradatie. Problemen zijn er ook voor NEC, dat zaterdag voor eigen publiek met 1-0 verloor van Excelsior. De club uit Nijmegen is bezig aan een vrije val. Na de zevende nederlaag op rij moet NEC net als Sparta vrezen voor de nacompetitie. (ANP)

    • Ward op den Brouw