Zilver en brons voor Thorsdottir op EK turnen

De 18-jarige turnster won tijdens de Europese kampioenschappen turnen zilver op de balk en brons op de vloer.

Foto Mircea Rosca / EPA

De 18-jarige turnster Eythora Thorsdottir heeft zondag op de balk een zilveren medaille behaald tijdens de Europese kampioenschappen turnen in het Roemeense Cluj. Ze haalde een score van 14,066 punten. Thorsdottir won later op de dag bovendien een bronzen medaille op het onderdeel vloer.

De Roemeense Catalina Ponor won goud met een score van 14,566. Het brons was voor de Roemeense Larisa Iordache, met een jurybeoordeling van 13,966.

Thorsdottir deed een oefening met een moeilijkheidsgraad van 5,6. De olympisch kampioene Sanne Wevers werd vijfde. Tijdens de kwalificatie van de finale maakte ze indruk en werd ze als tweede geplaatst. Tijdens de finale wankelde ze en behaalde ze een score van 13,341.

Vloer

Op de vloer kwam Thorsdottir tot een score van 13,700, wat haar de bronzen medaille opleverde. Ze verbeterde daarmee tevens haar score van 13,366 uit de kwalificatie en waarmee als nummer vijf toegang kreeg tot de finale. De gouden medaille in de finale was voor de Russische Angelina Melnikova (14,100 punten), het zilver ging naar de Britse Elissa Downie (14,066).

    • Belia Heilbron