Van der Breggen wint ook Luik-Bastenaken-Luik

De Nederlandse wielrenster Anna van der Breggen heeft de hattrick binnen. Ze wint drie klassiekers op rij (Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik).

Anna van der Breggen na haar winst in de Waalse Pijl. Foto Bas Czerwinski/ANP

De Nederlandse wielrenster Anna van der Breggen heeft de klassieker Luik-Bastenaken-Luik gewonnen. In de laatste vier kilometer reed ze weg bij haar medevluchters. De Amerikaanse Elizabeth Armitstead-Deignan eindigde als tweede en de Poolse Katarzyna Niewiadoma als derde. Ellen van Dijk en Annemieke van Vleuten eindigden net buiten het podium.

Het is voor het eerst dat de vrouwen de klassieker Luik-Bastenaken-Luik rijden. Het is een kortere kortere versie van de mannenwedstrijd van in totaal 135,5 kilometer, maar wel met de bekende beklimmingen Redoute, de Roche aux Faucons en Saint-Nicolas.

Twitter avatar boelsdolmansct Boels-Dolmans First interview in Dutch for Ardennes triple winner @AnnavdBreggen https://t.co/rMCleE1FiW

Het is een zeer knappe prestatie van de 27-jarige wielrenster. Ze won vorige week zondag de Amstel Gold Race en afgelopen woensdag de Waalse Pijl. Met deze overwinning heeft ze nu drie klassiekers op rij gewonnen. Van der Breggen werd afgelopen zomer ook olympisch kampioen op de weg in Rio de Janeiro.

Lees ook: Schrik. Angst. Vreugde. Tranen

De mannen zijn nog bezig met de klassieker Luik-Bastenaken-Luik en finishen omstreeks vijf uur vanmiddag.

    • Huib de Zeeuw