Judo

Judoka Sanne van Dijke wint goud bij EK-debuut

Sanne van Dijke (wit) in haar finale tegen de Italiaanse Scoccimarro.Foto Alik Keplicz/AP
Sanne van Dijke (wit) in haar finale tegen de Italiaanse Scoccimarro.Foto Alik Keplicz/AP

Judoka Sanne van Dijke heeft vrijdag in Warschau tijdens haar EK-debuut de titel in de klasse tot 70 kilogram veroverd. Van Dijke (21) was in de finale de negentienjarige Duitse Giovanna Scoccimarro de baas. Ze nam direct het initiatief en scoorde al snel twee waza-ari's. Zonder veel problemen verdedigde ze vervolgens haar voorsprong.De Brabantse had twee maanden geleden al brons gepakt bij de prestigieuze Grand Slam van Parijs. De categorie tot 70 kilogram is doorgaans het domein van Kim Polling, maar de drievoudig Europees kampioene ontbrak in Warschau vanwege een slepende elleboogblessure. Frank de Wit greep op zijn beurt naast een medaille gegrepen in de klasse tot 81 kilogram. De 21-jarige Noord-Hollander, die de Grand Slam van Parijs in zijn klasse op zijn naam schreef, moest vrijdag in de strijd om het brons buigen voor de Rus Aslan Lappinagov. (ANP)

    • Frank Huiskamp