hoge raad

‘Ondernemers kunnen deel van btw voor zakelijke auto terugvorderen’

Een grote groep ondernemers kan mogelijk geld terugvorderen van de Belastingdienst voor hun zakelijke auto. De Hoge Raad oordeelde vrijdag in enkele proefprocedures dat soms jarenlang te veel btw is gerekend voor het privégebruik van deze auto’s. Meer dan 300.000 ondernemers hadden bezwaar gemaakt tegen veronderstellingen van de belastingdienst over bijvoorbeeld de afschrijving en de verzekering van de bedrijfswagens. De Belastingdienst zal aan de hand van deze proefprocedures ook over andere bezwaarschriften moeten beslissen. Volgens advies- en accountantsbureau Flynth, dat bij de procedures betrokken was, hebben sommige ondernemers waarschijnlijk recht op zo’n 1.000 tot 2.000 euro, maar anderen op veel lagere bedragen. (ANP)

    • Eppo König