Grote brand in Havengebied Amsterdam

Een bedrijfsverzamelgebouw vatte vlam en moet volgens de brandweer als verloren worden beschouwd.

Brand in het Westelijk Havengebied.
Brand in het Westelijk Havengebied. Foto ANP

In het Westelijk Havengebied in Amsterdam heeft zaterdag een grote brand gewoed. De brand brak uit in een bedrijfsverzamelgebouw, dat volgens de brandweer als verloren moet worden beschouwd. Het is nog niet duidelijk wat de aanleiding is en hoe het vuur heeft kunnen ontstaan, meldt persbureau ANP. Volgens Het Parool zijn er geen schadelijke stoffen vrijgekomen.

Rookwolken die zich als gevolg van de brand hadden ontwikkeld, waren in de wijde omtrek van de stad te zien. Door de rookontwikkeling was de afrit Amsterdam Hemhavens op de A10 in beide richtingen afgesloten. Ook was de veerdienst Amsterdam Hempontplein-Zaandam tijdelijk niet actief.

Twitter avatar GVB_actueel GVB actuele reisinfo Veer 909 Hempontplein - Zaandam staat tijdelijk stil op last van de brandweer door brand in het Westelijk Havengebied.

De brandweer heeft via een NLalert mensen in de regio opgeroepen om ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te zetten. In de directe omgeving van het gebouw staan geen woningen, maar de hulpdiensten wilden voorkomen dat mensen mogelijk schadelijke rook inademen. Wat er in het pand lag opgeslagen, is eveneens nog onduidelijk.