In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).
Zaterdag kwamen bij een aanslag op een konvooi met evacuees uit Fua’a en Kefraya bij Aleppo 100 mensen, waarvan het merendeel kinderen, om het leven. Het was een nieuw hoogtepunt van wreedheid in een oorlog die al aan een half miljoen mensen het leven heeft gekost. Later in de week werd de grote evacuatie van zo’n 30.000 mensen hervat.
Omar Haj Kadour/AFP
Bij een instorting van een vuilnisbelt in een sloppenwijk van Colombo, Sri Lanka kwamen 28 mensen om. Sri Lankaanse soldaten helpen met de evacuatie van zo'n 400 getroffen families.
Ishara S. Kodikara/AFP
Het kamelenraceseizoen in Dubai wordt afgesloten met het jaarlijkse Al Marmoom Heritage Festival. Er gaat veel geld om in het kamelenracen in de Emiraten. Snelle volbloedkamelen kunnen wel een miljoen dollar opbrengen.
Kamran Jebreili/AP
Een model toont een creatie van de Libanese modeontwerper Abed Mahfouz in de Beirut Fashion Week.
Joseph Eid/AFP
Op woensdag opende in Shanghai de zeventiende editie van de Shanghai International Automobile Industry Exhibition.
Johannes Eisele/AFP
Op de 128ste geboortedag van Charlie Chaplin kwam in Corsier-sur-Vevey de grootste groep als Chaplin verklede mensen bijeen. In totaal 662 deelnemers meldden zich bij het museum Chaplin's World in de Zwitserse plaats.
Pierre Albouy/Reuters
De Franse presidentskandidaat Jean-Luc Mélenchon sprak dinsdag op een campagnebijeenkomst in Dijon. Tegelijkertijd verscheen hij als hologram op bijeenkomsten in Nantes, Montpellier, Grenoble, Clermont-Ferrand, Port de la Reunion en Nancy.
Frederick Florin/AFP
Iraakse Yezidis vieren nieuwjaar in Dohuk in Noord-Irak.
Safin Hamed/AFP
Een bewaker houdt de wacht bij de poort terwijl buitenlandse bezoekers een meervalkwekerij bezoeken in Pyongyang, Noord-Korea.
Damir Sagolj/Reuters
Stewards zitten klaar voor de Champions League-wedstrijd tussen Leicester City en Atletico Madrid. De kwartfinale eindigde in 1-1, waardoor Leicester City werd uitgeschakeld en Atletico naar de halve finale doorgaat.
Carl Recine Livepic/Action Images via Reuters
Vicepresident Mike Pence spreekt woensdg de bemanning toe van het vliegdekschip USS Ronald Reagan in Yokosuka, Kanagawa, Japan. Pence maakte een 10-daagse trip door Azië. Zondag bezocht hij Zuid-Korea terwijl de spanningen met Noord-Korea opliepen.
Tomohiro Ohsumi/Reuters
Een boeddhistische monnik scheert het hoofd kaal van een jongen tijdens een ceremonie in de Jogye-tempel in Seoel. Twee weken voor de viering van Boeddha's verjaardag op 3 mei verblijven kinderen in de tempel voor onderwijs in de boeddhistische leer.
Jung Yeon-Je/AFP
Beeld van de repetities van de opvoering van Mozarts opera Die Zauberflöte door Komische Oper Berlin in Boedapest.
Attila Kisbenedek/AFP
Een eend fourageert in de sneeuw in Aitrang, Zuid-Duitsland. In delen van Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland viel deze week een dik pak sneeuw.
Karl-Josef Hildenbrand/DPA/AFP
Een wijnboer in Saxon in het kanton Valais, Zwitserland, brandt vuurtjes in zijn wijngaard om de druiven tegen de vorst te beschermen.
Valentin Flauraud/AP
Een orthodoxe priester sprenkelt met wijwater om de Soyuz ruimteraket te zegenen voorafgaand aan de lancering van ruimtevaartbasis Baikonur in Kazachstan.
Shamil Zhumatov/Reuters
Bij grootschalige demonstraties tegen de regering van president Nicolás Maduro in Caracas, Venezuela zijn woensdag drie doden gevallen. De crisis in het verarmde Venezuela escaleert. Venezolanen protesteren massaal tegen het regime van Maduro, dat heeft gezorgd voor honger en mega-inflatie. Maar hij houdt met geweld vast aan zijn macht.
Carlos Garcia Rawlins/Reuters
Bij de demonstraties in Caracas wordt een vrouw geholpen die onwel is geworden door het traangas dat de politie inzette tegen de betogers.
Ariana Cubillos/AP
Met de handen omhoog lopen mensen richting de politie in Parijs. Op de Champs-Élysées opende donderdagavond een man met een automatisch geweer het vuur op een busje met politieagenten die het winkelende publiek beveiligden. Eén agent was op slag dood na een schot in zijn rug, twee anderen raakten gewond. De schutter werd door andere politieagenten ter plaatse doodgeschoten
Franck Fife/AFP