Peter Bosz ziet kansen voor Ajax: ‘Nu is echt alles mogelijk’

Reacties

Ajax-trainer leek te moeten buigen voor Schalke, maar richtte zich op het laatste moment op. Trainer Peter Bosz was trots op zijn groep.

Ajax-trainer Peter Bosz.
Ajax-trainer Peter Bosz. Foto ANP

Ajax-trainer Peter Bosz toonde zich donderdagavond trots op zijn spelers. „We hebben niet onze beste wedstrijd gespeeld”, erkende hij na de 3-2 nederlaag tegen Schalke 04. „Maar wat een karakter hebben we getoond.”

De coach van Ajax zag hoe zijn ploeg zich met tien man terugvocht. „En toen konden mijn spelers het toch nog opbrengen om druk te zetten”, zei Bosz. „Dat was echt geweldig om te zien. Ze vochten voor wat ze waard waren en ze wisten zich te belonen. Dat is echt super. Veel spelers hadden kramp, maar we scoren twee keer met tien man in de tweede helft van de verlenging. De ontlading was net zo groot in de kleedkamer. We zitten gewoon in de halve finale. En nu is echt alles mogelijk.”

Bosz is de eerste trainer sinds Louis van Gaal in 1997 die Ajax naar een halve finale van een Europees bekertoernooi leidt. „Natuurlijk is dat leuk om te horen”, zei hij. „Maar het is leuk voor al mijn jonge spelers en eigenlijk voor het hele Nederlandse voetbal. Dit konden we wel even gebruiken.”

Zondag staat Ajax voor een volgende uitdaging als het bij PSV de kansen op de landstitel levend moet houden. „Mijn spelers zijn zo diep gegaan, dan zijn twee dagen rust niet veel”, zei Bosz. „Maar deze ontsnapping geeft ook heel veel energie.”

Hoe Ajax erin slaagde uit vrijwel kansloze positie alsnog de halve finale van de Europa League te halen was ook voor de spelers een raadsel. Aanvoerder Davy Klaassen kon er geen antwoord op geven. „Dit is te bizar”, zei hij bij RTL7. „Iedereen had kramp, we konden amper nog lopen, maar we bleven gewoon gaan. Hoe het mogelijk is weet ik niet. En dan scoren we toch nog twee keer.”

Hij was wel kritisch over het spel van Ajax, zeker na de vertoning een week eerder, thuis. „Dat had niet gemogen. Maar in korte tijd krijgen we na rust twee doelpunten tegen. Die tweede viel zo snel. Maar we hebben ons hersteld, daar gaat het om.” (ANP)

    • Ward op den Brouw