Dit waren deze week de beste verhalen uit de buitenlandse pers

In de Internationaal-nieuwsbrief deelt de buitenlandredactie van NRC dagelijks de meest opvallende en interessante verhalen die zij tegenkomt. Dit vonden we de vijf beste verhalen van deze week.

 1. Nu pas afscheid nemen bij ‘ebola-graven’


  Toen Ebola uitbrak in Sierra Leone, moesten families begrafenissen mijden om te voorkomen dat de ziekte zich verder verspreidde. Nu bezoeken ze ‘Ebola-graven’ om alsnog afscheid te nemen van geliefden. Tenminste, als ze die kunnen vinden, las Evy van der Sanden in The Guardian.

 2. Geheugenverlies door drugsgebruik

  Beeldredacteur Arjan de Jongh las op BuzzFeedNews een bizar verhaal over geheugenverlies van een groep drugsgebruikers in de Verenigde Staten. En niemand weet hoe het komt.

 3. Duik eens in een slecht boek


  Lees eens een boek dat je helemaal niet aanstaat, tipt The New York Times. Het doet een beroep op je kritische vermogens, op je scepsis. Je wordt er een betere lezer van. Tip van techredacteur Wouter van Noort.

 4. Communisme bekritiseren via animatie

  Kritiek leveren op het communisme was achter het IJzeren Gordijn bijna onmogelijk in kranten, boeken of films. Maar in animatiefilms was een hoop mogelijk, leest Rusland-redacteur Eva Cukier op The Calvert Journal.

 5. Volg een rondleiding op deze Russische basis op de Noordpool


  Moskou is er zeker van: de Noordpool hoort bij Rusland. Daarom biedt het ministerie van Defensie een virtuele rondleiding aan van de nieuwste legerbasis op het eilandje Alexandraland, ten noorden van Nova Zembla. Tip van redacteur Sjoerd Klumpenaar.

  Doe de rondleiding hier: Legerbasis Alexandraland