Vluchten KLM vertraagd door storing computersysteem

De storing is inmiddels verholpen en vluchten hebben een vertraging opgelopen van maximaal een uur.

Foto Lyu Jia/ ANP

Vluchten van KLM zijn donderdag vertraagd door een storing in het computersysteem. Volgens een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij is de storing inmiddels verholpen, maar zijn vluchten tot maximaal een uur vertraagd.

De luchtvaartmaatschappij had problemen met het inchecken en het afgeven van de bagage. Dat kwam door een storing in het computerreserveringssysteem Amadeus. Dat is een wereldwijd systeem waar meerdere luchtvaartmaatschappijen gebruik van maken.

Twitter avatar DannyMekic Danny Mekić Ik hoor van @KLM-personeel dat ze niet getraind zijn in een (offline) backupplan. Dat gaat ongetwijfeld een keer mis https://t.co/IAa2zXyqub

De storing duurde al met al zo’n 45 minuten en momenteel wordt de oorzaak ervan onderzocht. Niet alleen KLM had last van de verstoring, maar ook andere luchtvaartmaatschappijen wereldwijd die gebruikmaken van Amadeus, kampten korte tijd met problemen.

Afgelopen zomer zorgde computerproblemen voor hoofdbrekens bij vliegtuigmaatschappij Delta Airlines. Daardoor konden vliegtuigen niet opstijgen en was de website van de maatschappij ook slecht bereikbaar. Vluchten die al onderweg waren, hadden geen last van de storing.