vestia

Erik Staal wordt nog twee weken gevangengehouden

Oud-topman Erik Staal (66) van woningcorporatie Vestia moet nog twee weken langer in voorlopige hechtenis blijven. Staal werd op 3 april gearresteerd op verdenking van verduistering van 1,2 miljoen euro van de Housing Association South Africa (HASA). De Rotterdamse rechtbank heeft Staals voorarrest woensdag met negentig dagen verlengd, maar hij wordt op 3 mei vrijgelaten in afwachting van een proces. Staal moet zijn paspoort inleveren en mag Nederland niet verlaten. Staal was net als bij Vestia ook jarenlang enig bestuurder van HASA, een stichting die in de jaren negentig sociale huurwoningen in Zuid-Afrika liet bouwen. HASA had een villa in Johannesburg die op naam van Staal stond en werd verhuurd aan een medewerker. Deze medewerker maakte de huur over aan Staal, heeft hij in De Telegraaf gezegd. (NRC)