Vertrouwen

Consumenten meest positief gestemd in zestien jaar

Het consumentenvertrouwen is in april gestegen naar het hoogste niveau sinds februari 2001. Het vertrouwen ging met twee punten omhoog naar 26, zo meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag. Het consumentenvertrouwen is het saldo van positieve en negatieve antwoorden. Het kan een waarde aannemen van -100 (iedereen antwoordt negatief) tot +100 (iedereen antwoordt positief). Het dieptepunt werd tijdens de crisis werd bereikt in maart 2013 (-41). Consumenten zijn bereid meer te kopen omdat ze positiever zijn over hun eigen financiële situatie. Het CBS presenteerde donderdag ook werkloosheidscijfers. De werkloosheid daalde de afgelopen drie maanden met gemiddeld 6.000 mensen per maand. Het aantal werklozen kwam in maart uit op 463.000. Dit is 5,1 procent van de beroepsbevolking. (ANP)