Venezuela

Drie doden bij grootschalige demonstraties in Venezuela

Bij grootschalige demonstraties tegen de regering van president Nicolás Maduro in Venezuela zijn woensdag drie doden gevallen. Meer dan 500 demonstranten werden opgepakt. De afgelopen drie weken zijn bij betogingen acht mensen omgekomen. In de hoofdstad Caracas werd een 17-jarige jongen, waarschijnlijk een voorbijganger, in zijn hoofd geschoten. In San Cristóbal in het westen van het land stierf een 23-jarige vrouw door kogels. Beiden zouden zijn gedood door burgermilities die de regering steunen, aldus plaatselijke activisten. In een buitenwijk van Caracas werd een militair gedood door betogers, zegt de regering. Maduro wil de burgermilities, die officieel deel uitmaken van de strijdkrachten, uitbreiden tot een half miljoen leden en volledig bewapenen. Deze donderdag staan nieuwe protesten gepland. (AP)