Thuiswinkelen

Tel Sell, bekend van de tv-reclames, staat nu zelf te koop

Thuiswinkelbedrijf Tel Sell, bekend van tv, staat zelf te koop. Eigenaar Bianca Damas, dochter van oprichter Louise Mulder, hoopt dat een andere eigenaar het bedrijf weer het elan kan geven uit de tijd van de Abtronic en de Zingende Vis. Tel Sell begon in 1993 met het uitzenden van lange reclames, waarbij producten zoals buikspiertrainers en een elektronische zingende vis uitvoerig werden aangeprezen. Zulke reclames waaiden over uit de Verenigde Staten. Het bedrijf – waarvan de naam in de loop der jaren zo nauw verbonden is geraakt met het verschijnsel verkooptelevisie dat het daar haast synoniem voor is geworden – maakte in 2008 een doorstart na een faillissement. Tel Sell is nu naar eigen zeggen financieel gezond en vooral nog actief als webshop. Tel Sell heeft een jaaromzet van 600.000 euro tot 1,8 miljoen euro. (ANP, NRC)