Kwartaalcijfers

TomTom lijdt onder terugloop in consumententak

De omzet van het Nederlandse navigatiebedrijf TomTom is in het eerste kwartaal van 2017 met 2 procent gedaald ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar, naar 213 miljoen euro. TomTom blijft aanhoudend kampen met dalende verkopen op de consumentenmarkt, zo blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers. De omzet van de zakelijke takken van het bedrijf, Telematics en Automotive & Licensing, steeg licht. Het nettoverlies kwam afgelopen kwartaal op 4,6 miljoen euro uit. Vorig jaar boekte het bedrijf in het eerste kwartaal nog een winst van 4,8 miljoen. TomTom boekte dit kwartaal wel goede resultaten op het gebied van zelfrijdende voertuigen. Zo levert het bedrijf sinds kort kaarten aan Volvo ter ondersteuning van hun ontwikkelingsprogramma voor dergelijke auto’s. (NRC)