Elf jaar cel geëist tegen asielzoeker voor verkrachting

De 33-jarige man uit Soedan heeft bekend een 17-jarig meisje in Kampen misbruikt te hebben. Hem wordt ook poging tot doodslag ten laste gelegd.

Foto Lex van Lieshout/ANP

Een 33-jarige asielzoeker moet elf jaar de cel in als het aan het OM ligt. Samuel T., die werd geboren in Soedan, wordt verdacht van het verkrachten van een zeventienjarig meisje in Kampen en een poging haar te verdrinken. Hij heeft de verkrachting bekend, maar de poging tot doodslag niet.

Twitter avatar OM_OostNL OM Oost-Nederland Eis 11 jaar gevangenisstraf voor verkrachting, poging wurgen en verdrinken meisje #Kampen. Persbericht volgt.

Het incident vond plaats in de nacht van 3 op 4 september vorig jaar. Omstreeks 03.00 uur ‘s nachts fietste het slachtoffer in een buitenwijk van Kampen langs een benzinestation, toen ze van haar fiets werd gesleurd. In het gras naast een sloot werd ze misbruikt. Daarna werd ze met haar hoofd onder water gedrukt.

T. woonde op dat moment in het asielzoekerscentrum in Dronten, ongeveer 15 kilometer van Kampen. Na zijn daad vluchtte de man. Via een grootschalig onderzoek wist de politie de verdachte op te sporen.

Naar eigen zeggen was T. dronken toen hij het meisje verkrachtte. Hij zegt geen plannen te hebben gehad om iemand te verkrachten. Het OM spreekt tegen dat T. in een opwelling handelde: hij zou een tijdlang hebben staan posten.