Overname

Ondernemingsraad TMG steunt overnamebod Mediahuis alsnog

De centrale ondernemingsraad van Telegraaf Media Groep (TMG) heeft dinsdag een draai gemaakt en zich alsnog achter het overnamebod van Mediahuis en VP Exploitatie geschaard. Het besluit is opmerkelijk, omdat de ondernemingsraad een procedure bij de Ondernemingskamer aanspande tegen aanbeveling van het bod door de raad van commissarissen omdat het wilde dat er ook gekeken werd naar het bod van Talpa van John de Mol. Na een gesprek met Mediahuis en VP Exploitatie is het vertrouwen hersteld. Er zijn onder meer afspraken gemaakt de onafhankelijke journalistieke positie van TMG, die onder meer titels als De Telegraaf, Metro, Privé en enkele regionale dagbladen uitgeeft. De procedure bij de Ondernemingskamer is nu van tafel. (NRC)