Navigatie

TomTom lijdt verlies op de consumentenmarkt, omzet daalt

De omzet van het Nederlandse navigatiebedrijf TomTom is met 2 procent gedaald ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar, naar 213 miljoen euro. Dat komt voornamelijk door een sterke daling in de verkoop in de consumentensector, blijkt uit cijfers die TomTom op woensdag publiceerde. De inkomsten uit consumentenproducten daalde van 116.6 miljoen euro in 2016 naar 98 miljoen in 2017. De omzet van de zakelijke takken van het bedrijf, Telematics en Automotive & Licensing, liep licht op. De stijging was niet significant genoeg om te compenseren voor de slechtere cijfers uit de consumentenmarkt. De bruto marge verbeterde van 57 procent naar 62 procent. Met deze cijfers zet het verlies van TomTom door, dit kwartaal met een nettoverlies van 4,6 miljoen euro. (NRC)