Franse verkiezingen

Politie pakt twee verdachten op die plannen hadden voor aanslag

De Franse politie heeft twee mannen van 23 en 29 jaar aangehouden die van plan zouden zijn geweest voor de verkiezingen van zondag een aanslag te plegen. Beveiligers van de presidentskandidaten hadden vorige week al foto’s toegestuurd gekregen van de twee Fransen die bekend stonden als „geradicaliseerd”. Zij werden dinsdag gepakt in Marseille maar komen uit Noord-Frankrijk. Bij een huiszoeking zijn wapens en ingrediënten voor explosieven gevonden. Wat of wie hun doelwit was is nog onduidelijk, maar volgens het terrorismeparket is een videomontage gevonden met een wapen, een IS-vlag en een voorpagina van Le Monde met daarop een foto van de centrum-rechtse kandidaat Fillon. 50.000 soldaten en agenten worden ingezet om zondag stembureaus te beveiligen. (NRC)