Cosmetica

Luxeproducten L'Oreal vinden vooral in Azië gretig aftrek

L'Oréal heeft in het eerste kwartaal geprofiteerd van een sterke vraag naar luxeproducten in met name Azië. Ook in veel Europese landen ging het goed met de verkopen van de Franse cosmeticagigant, die daarmee zwakkere prestaties in thuismarkt Frankrijk compenseerde. L'Oréal boekte een kwartaalomzet van ruim 7 miljard euro. Dat is 7,5 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Met luxemerken als Yves Saint Laurent en Giorgio Armani werd bijna 18 procent groei genoteerd. Topman Jean-Paul Agon sprak van een ,,atypisch'' begin van het jaar, omdat luxeproducten extra in trek waren en de verkoop van cosmetica bestemd voor de massa juist wat minder sterk aantrok. Wel heeft hij de indruk dat de markt over het geheel genomen weer wat stabieler aan het worden is. (ANP)