Champions League

Bayern München voelt zich ‘bestolen’ na fouten arbitrage

Bayern München-aanvaller Arjen Robben zei het zonder terughoudendheid. „We zijn bestolen.” Zijn ploeg verloor dinsdag met 4-2 bij Real Madrid in de kwartfinale van de Champions League, na meerdere fouten van de Hongaarse arbiter Viktor Kassai en zijn assistenten. Bayern, dat vorige week thuis al met 1-2 verloor, is daardoor uitgeschakeld. „Normaal spreek ik niet over de scheidsrechter maar in dit geval zijn het cruciale beslissingen die deze kwartfinale beslissen”, zei Robben tegen Viasat Sport.

Bayern was hard op weg om de nederlaag in München in Madrid weg te werken. De ploeg kwam op 0-1 door een strafschop van de Poolse spits Robert Lewandowski, toegekend na een tackle op Arjen Robben. In de tweede helft werd Lewandowski, in kansrijke positie één op één met de Real-doelman Navas, afgefloten vanwege buitenspel. Onterecht, zo bleek uit de beelden.

Bij Real ontsnapte Real-middenvelder Casemiro twee keer aan een tweede gele kaart, en dus rood: eerst bij de tackle op Robben die leidde tot de strafschop en in de slotfase voor opnieuw een overtreding op de Nederlander. Bayern-middenvelder Arturo Vidal werd even later wel weggestuurd na zijn tweede kaart, terwijl hij een legitieme tackle op de bal maakte.

Na de reguliere speeltijd stond het 1-2 voor Bayern, na de 1-1 van Ronaldo en een eigen doelpunt van Real-aanvoerder Ramos. Dus verlenging. Daarin besliste Real het duel. Ronaldo maakte de belangrijke 2-2. De goal had afgekeurd moeten worden, hij stond een meter buitenspel. Ook bij zijn 3-2 stond Ronaldo buitenspel. Marco Asensio maakte de 4-2.

Bayern was furieus. Voorzitter Karl-Heinz Rummenigge: „Ik heb nog nooit zo veel woede gevoeld over de afloop van een wedstrijd. Pure woede, omdat we zijn bedrogen, in de ware zin van het woord.” En coach Carlo Ancelotti vond de „serie missers onaanvaardbaar”. „Hoe is het mogelijk dat zulke flaters een kwartfinale in de Champions League kunnen beslissen?”

In de andere kwartfinale schakelde Atlético Madrid Leicester City uit: na de 1-0 zege vorige week in Madrid werd het nu 1-1.