Twaalf doden bij helikopterongeluk Turkije

Het betreft een helikopter van de Turkse politie. De gouverneur uit de Oost-Turkse provincie Tunceli wijt het ongeluk aan slechte weeromstandigheden.

Wrakstukken van een helikopter dat vorige maand neerstortte in Istanbul.
Wrakstukken van een helikopter dat vorige maand neerstortte in Istanbul. Foto Osman Orsal/ Reuters

Bij een helikopterongeluk in het oosten van Turkije zijn op dinsdag twaalf mensen omgekomen. De ramp vond plaats in de provincie Tunceli. Volgens de lokale gouverneur is het ongeluk te wijten aan slechte weersomstandigheden, zo meldt persbureau Reuters.

Het toestel was van de Turkse politie. Aan boord waren een rechter, zeven politie-commandanten, een sergeant uit het Turkse leger en drie bemanningsleden. Zij waren aan het werk geweest tijdens het referendum van afgelopen zondag. Turkse media melden dat de bergingsoperatie ernstig wordt bemoeilijkt door hevige mist.

Vorige maand helikopterongeluk in Istanbul

Vorige maand was er ook een helikopterongeluk in Turkije. Toen vond het plaats midden in de miljoenenstad Istanbul. De helikopter, met vier Russische zakenmensen aan boord, stortte neer - vlak na het opstijgen van Ataturk airport- op een hogesnelheidsweg. Alle zeven inzittenden kwamen om het leven. Het is onduidelijk wat de oorzaak was voor dit ongeluk.