Sociale media Snapchat-kloon Instagram Stories is nu populairder dan Snapchat

Foto-app Instagram kopieerde vorig jaar bijna één-op-één een functie van berichtenapp Snapchat, en is nu populairder dan het origineel. Instagram, dat eigendom is van sociale media-reus Facebook, maakte vorige week bekend dat meer dan 200 miljoen mensen dagelijks gebruik maken van de Stories-functie. Snapchat wordt dagelijks door 161 miljoen mensen gebruikt.

Stories is een belangrijk onderdeel van Snapchat. Daar kunnen gebruikers foto’s en video’s van hun vrienden bekijken. De beelden verdwijnen na 24 uur. Facebook probeerde Snapchat in 2013 tevergeefs voor 3 miljard dollar te kopen. Vorig jaar augustus lanceerde Facebook zijn eigen Stories-kloon op Instagram. Dit jaar werd de functie ook beschikbaar op Facebook en zijn berichtenapp Whatsapp. (NRC)

Correctie 10 augustus 2017:
Facebook wilde Snapchat in 2013 voor 3 miljard dollar kopen, niet voor 3 biljoen dollar.

    • Romy van der Poel