Paasvuur Grootst in Dijkerhoek

Foto Vincent Jannink/ ANP

Bewoners en bezoekers kijken toe bij het grootste paasvuur van Nederland. In de buurtschap Dijkerhoek stond dit jaar de grootste brandstapel voor het paasvuur. De puntvormige stapel van Dijkerhoek had een inhoud van 5.431 kubieke meter.

Dijkerhoek, in de Overijsselse gemeente Rijssen-Holten strijdt jaarlijks met de vier naburige plaatsen – Espelo, Beuseberg, Holterbroek en Lichtenberg – om het mooiste én om het grootste paasvuur, ook wel paasboake genoemd. Espelo eindigde op de tweede plek met 4.899 kubieke meter. Bij de schoonheidsprijs, waar een jury vorm en afwerking beoordeeld, won de buurtschap Beuseberg, met een helmvormige brandstapel. In Holterbroek werd de jury het meest royaal onthaald – die buurtschap kreeg daarvoor de ontvangstprijs. (NRC)