Man Dishoek doodde zijn vrouw en daarna zichzelf

Het afgelopen jaar deed de vrouw meerdere meldingen van mishandeling door haar man.

De politie verricht onderzoek in het Zeeuwse dorp Dishoek, waar de dode man en vrouw werden gevonden. Foto ANP

De vrouw van het echtpaar dat vorige week in Dishoek dood werd gevonden, is door haar man om het leven gebracht. De politie Zeeland concludeert na onderzoek dat de 43-jarige man daarna de hand aan zichzelf sloeg.

De lichamen van het echtpaar werden donderdag gevonden bij het Zeeuwse dorp Dishoek. Daar vond de politie ook een pistool. Het stel had vijf kinderen en woonde in Middelburg. Het afgelopen jaar deed de 39-jarige vrouw meerdere meldingen van huiselijk geweld en mishandeling door haar man.

Praten over zelfdoding kan bij de hulp- en preventielijn 0900 0113 (www.113.nl): ‘Zelfmoord? Praat erover’.

    • Guus Ritzen