Hockey

Oranje-Rood in halve finale van Euro Hockey League

De hockeyers van Oranje-Rood hebben zich maandag geplaatst voor de halve finale van de Euro Hockey League. Voor volle tribunes op het eigen sportpark won Oranje-Rood met 2-0 van het Spaanse Atlètic Terrassa.

Mink van der Weerden maakte aan het eind van het eerste kwart de openingstreffer. Hij scoorde uit een strafcorner, die werd gegeven na een videobeslissing. Terrassa beet zich stuk op de sterke verdediging van Oranje-Rood, dat zelf de grootste kansen kreeg. In het derde kwart besliste Niek van der Schoot het duel, nadat hij vanuit lastige positie in de verre hoek mikte.

In de ‘Final Four’, in juni in het Belgische Brasschaat, is Wimbledon de tegenstander. De Britten plaatsten zich verrassend voor de halve finale, door via shoot-outs de Duitse topclub Mannheimer HC opzij te zetten (5-3). De wedstrijd was in reguliere speeltijd in 2-2 geëindigd. Voor Wimbledon was de Nederlander Steven Ebbers, oud-speler van Hurley en Amsterdam, trefzeker in de shoot-outs.

De andere halve finale gaat tussen KHC Dragons uit België en het Duitse Rot Weiss Köln. De ploeg uit Keulen, die vrijdag in de achtste finales titelhouder Kampong uitschakelde, won zondag van Real Club de Polo (2-1).

Amsterdam sneuvelde zaterdag in de achtste finale tegen Oranje-Rood (3-2). (ANP)