Facebook

Klopjacht in Cleveland na video van moord op Facebook

De politie van de Amerikaanse stad Cleveland (Ohio) is op zoek naar een man die een moord op Facebook heeft gezet. De man zegt dat hij meer mensen heeft vermoord. De man plaatste een video op Facebook waarin te zien is hoe hij uit een auto stapt en richting een oudere man loopt en hem vervolgens doodschiet. Het filmpje stond ruim drie uur online, maar is inmiddels verwijderd. Volgens de politie was het slachtoffer 74 jaar oud en was hij geen bekende van de dader. Korte tijd later plaatste de dader nog een filmpje waarin hij zegt dertien mensen te hebben gedood en op weg te zijn naar de veertiende. De politie van Cleveland zegt dat er niet meer slachtoffers zijn gevonden. Ze waarschuwen inwoners van de staten Pennsylvania, New York, Indiana en Michigan. (AP)

    • Lineke Nieber